2020-08-01 1511 views
奶奶生日 佢鍾意中菜 但又希望靜 所以找呢間作今年慶祝地方即燒無花果天下第一豬 皮脆之外 肉質好甘香 仲帶少少甜味 好正無花果極品黑叉燒 肉質鬆化甘甜 肥肉無乜也可做到質感鬆軟 水晶花膠凍質地彈牙又咸香 好開胃呢個青瓜炒墨魚 因墨鮮炒過了 有點韌我們訂左糖水同湯 可能個器皿一樣 所以上左糖水 食食下諗緊點解咁甜😂炒花膠菜式 可能汁料重手左吃不到材料鮮味雞肉都不鞋 而且有肉汁的鮑汁花膠撈飯 啲花膠絲煮得有啲似海蜇質地 不過鮑汁都好香濃呢到也著重食菇菌的 所以叫左客用蘆荀 菇很香濃而易滑 蘆荀也好甜而無渣最後甜品位 那燉湯來了 侍應不好意思 但我哋無所謂啦 因為好野留係最後嫁嘛生日訂了壽包 也很好味 生日快樂!總括而言 呢餐我地都好享受 覺得每道菜式也有特別同好味地方 服務也好 會再來的
奶奶生日 佢鍾意中菜 但又希望靜 所以找呢間作今年慶祝地方

呢個青瓜炒墨魚 因墨鮮炒過了 有點韌

炒花膠菜式 可能汁料重手左吃不到材料鮮味

雞肉都不鞋 而且有肉汁的

鮑汁花膠撈飯 啲花膠絲煮得有啲似海蜇質地 不過鮑汁都好香濃

呢到也著重食菇菌的 所以叫左客用蘆荀
菇很香濃而易滑 蘆荀也好甜而無渣

生日訂了壽包 也很好味 生日快樂!

• 即燒無花菓天下第一豬