2024-02-03 127 views
走進呢間餐廳,感受到濃濃嘅日式風情,簡單唔花巧嘅裝潢,瀰漫住居酒屋嘅暖意。一入座,就有三兩好友圍埋一齊喇低聲,開心滿滿,頓時感到心癒呀。🍶先點咗和牛味噌朴葉燒,上桌嗰刻忍唔住嗅吓淡淡嘅味噌香氣,一燒開,溢出嘅香濃肉汁真係令人垂涎。咬落去,和牛肉腍滑得黎夠咬口,攞筷子夾塊冬菇或者大蔥一齊嚟食,感覺極好,肉同菜嘅鮮香美味兜得正正!😋串燒套餐更加係勁吸引,六款串燒配杯清涼Gin Tonic,飲食之間返嚟個幾口酒,真係太合拍喇!每串燒都獨有特色,無論係Q彈嘅雞軟骨定係鮮美嘅雞腎,都係啱晒呢個夜晚。免治雞肉串啲肉汁爆哂出嚟,入口即溶,鹹鹹甜甜真係好味到叫人停唔到口!🥢最後,呢度嘅迷你鰻魚飯真係畀粒讚!鰻魚燒得啱啱好,嗰啲醬汁同飯粒嘅融合,就好似樂隊嘅和音咁,令人聽落都覺得心滿意足。總之,今晚嘅食飯體驗,真係可以用「溫馨」兩個字嚟形容,仙氣飄飄,哈哈!下次還會再嚟,約埋更多好友分享著個令人愉悅嘅晚上。🌆