2024-01-09
為咗尋找地道既阿根廷味道,足不出門我就去到咗呢家餐廳,同三五知己一齊嘗了一頓午餐。😋🍴頭盤點咗是日例湯——甘荀湯,翻糖咁滑,湯底出奇地鮮甜,伴隨著脆卜卜嘅法包,剛烤出嚟熱辣辣,真系一絕!主角當然係10oz嘅ribeye啦,磅數夠晒哂意,我叫咗medium嚟,但送上嚟中心部分居然幾乎全生,不過其實咬落去依然惹味,肉汁豐沛滋味正!雖然我覺得下次可能會試下well-done,適合唔同嘅口味啫。邊紥同樣唔令人失望,松露粉同薯條絕配,薯條那種香脆啱晒挑剔嘅舌頭。冷檸茶雖然有啲淡,但適中嘅酸甜仍然可以提提神。整體黎講,呢間餐廳提供嘅食材絕對係高質,但火侯掌握似乎需要再苛刻啲,至於牛肉,我都有少少疑問,下次食阿根廷牛扒係咪應該黎啲生嘅?😉🤔总之,過百蚊嘅價格,性價比算係中上,可以再黎挑戰下次嘅味覺之旅!