2024-01-24
走進呢間店,嚐一嚐新加坡嘅滋味,真係一場味蕾嘅盛宴。由冰鎮咕嚕肉開始,外層金黄脆脆,啖啖豐富口感,肉质腍滑,轉個彎帶點冰凉刺激,冰火兩重天,食落驚喜連連 😮🐷。蛋黃大蝦上桌喇,佢嗰勁咸蛋黃香,真係吸晒個魂咁教人停唔到口,咸香得嚟炒得乾爽,大蝦咬落鮮甜,每口都過癮得滯 🦐🥚。蛋黃雞翼都係一樣,咸蛋黃包覆住傳統滋味嘅雞翼,惹味大提升,脆香雞翼配咸蛋黃,嗰口感真係無得輸。再講下馬拉盞炒四大天王,咸香辣辣,帶一撃清新嘅辣味,四塊綠茵都脆口夠哂勁,四角豆嗰種特別嘅口感,真係令人記憶猶新。最後,香辣蘇東炒粿條 🌶️,辣辣地惹味,油光閃閃嘅粿條咬落去口感彈牙,嗰種辣得剛剛好嘅滋味,實在太惹火我嘅味蕾。喺西貢大自然嘅懷抱中,發現呢一間帶有新加坡風情嘅美食,實在太值得啦!跟朋友一齊享受這頓大餐,滿足到不得了,你地下次黎西貢,記得都要試吓嘅!🍢🌿🍴