今日嚟到間酒家試咗幾款必食推介😋,我一入到去,就嗅到陣陣食物香味,大家鐘意嘅「芝士焗龍蝦伊面」真係一絕啊!伊面煙韌得嚟不失滑嫩,龍蝦肉嘅鮮美好似跳舞咁活潑喺我脷中,嗰啲芝士味,佢仲濃到化不開咁,真係口口都想再嚟啊!呢度嘅「片皮鴨兩食」,皮酥肉嫩,一啖一啖都係滿滿嘅滿足感。煙韌嘅鴨皮,香氣四溢,配埋沾醬,咕嚕溜嘟!簡直係食神黎咁投入。但話晒話,第二食嘅炒鴨就差啲,雖然肉質唔錯,但比較一般,欠缺咗d驚喜。平時食得多冰冰涼嘅通菜,今次試咗呢度既炒通菜,新鮮,爽口,咬落去水噹噹嘅,而且完美保持咗通菜嘅翠綠色澤同彈性。真係爽口開胃優勝!整體嚟講,呢間地方絕對係食客嘅天堂,返嚟我鐘意啲精緻,有滋有味嘅平民美食啊!食完仲想再食,呢啲係我正!😍👍🏻🍰