2016-02-28
呢間真係堅.好食正所謂「天氣凍凍地, 梗係要食雞煲啦」(我話既), 搵埋一班朋友一齊去旺角食..之前成日都經過, 但係又冇機會食。拿,今次終於都有得去喇..去陸陸雞煲朋友一句:「今次要食豪啲!」, 所以一入去就已經不停點菜喇!食雞煲..又點可以唔影下佢D雞呢, 今次叫左個例牌 (半隻), 原因係朋友話除左食雞, 仲要試下其他野食喎..朋友仔(其實係我)話唔食得辣, 但係個侍應姐姐話「唔辣邊好食架」, 所有就叫左個BB辣, 老實講...今次真係認同佢..少少辣真係幾OK既..侍應姐姐好有心機咁幫我煮好哂D雞, 4個人只係坐埋一邊等食! 你話喇, 咁好服侍, 0係邊搵呀?等左一陣, 終於都搞掂喇..仲影?!食啦!三爬兩撥食哂D雞, 侍應姐姐就話可以加湯打邊爐。好! 仲唔拿拿聲打邊爐咩?望一望list, 發現有好多平時都冇咩機會食既野, 真係點可以唔試下呀?叫野食之前, 仲一人叫左枝特飲, (左起)青檸梳打、柚子梳打、檸賓梳打X2即係咁..我地呢班飢民, 等唔切打邊爐料, 就已經要叫定D熟食先, 仲要係唔熱氣唔叫黎食等唔係好耐, 就已經黎齊哂所有打邊爐既料喇, 成台都係..嘩..黎! 打大佬
等左一陣, 終於都搞掂喇..仲影?!食啦!
望一望list, 發現有好多平時都冇咩機會食既野,
有牛..又點可以冇豬呀?所以就叫左碟西班牙黑毛豬
話明今次要食豪D, 咁點可以唔食海鮮呀?! 我地叫左珍寶帶子, 我見過咁大隻帶子, 我真係見過架!
珍寶帶子
侍應姐姐又出黎喇, 今次佢介紹我地食陸陸先家製響鈴, 自家製喎..又點同出面食0個D呀, 平時買0個d細細舊, 今次真係大大舊, 堅唔錯!
朋友話想食花枝..所以就叫左碟..平時出去打邊爐, 真係好少會叫, 因為真係怕食緊擦紙膠(你懂的)
我地仲要左d冬瓜同窩荀
有傾有講, 咁就食左3粒鐘, 今次真係唔肥唔得喇