2019-09-03 405 views
約左朋友放工去會展睇演唱會,到左灣仔本來揀定食日式拉麵貪佢食得快,到達已七點見拉麵館勁多人排隊,可能個個都係食完去聽歌,唯有放棄去左附近望下有咩食,行行下發現此間韓式餐廳。餐廳唔顯眼場內空間有限坐到三十人,都幾FULL下,見收銀處已有幾個人排隊,此餐廳係先付款才安排入坐,故此排隊時要盡快揀好食咩,餐牌抬頭便見到,圖文並茂清晰可見,選擇幾多感覺地道,短時間要決定食咩真不容易,最終揀左兩款美食試試,總數 $108 唔駛加一價錢實惠。炸醬麵 ($60)我最喜歡多醬野食,所以點左炸醬麵來試試,麵熱辣辣撈起來出晒煙,炸醬勁多鋪滿整碗麵,材料蘿蔔洋蔥青瓜椰菜都見,唯獨醬色深但味道淡有點失望。蒸豬肉餃子($48)餃子內餡只得豬肉食起來無咩味,要點豉油增加味道。泡菜、芽菜、昆布湯主菜無味反而拌菜味道比較正正常常。

炸醬麵 ($60)
炸醬麵

蒸豬肉餃子($48)
餃子內餡只得豬肉食起來無咩味,要點豉油增加味道。
蒸豬肉餃子

泡菜、芽菜、昆布湯
主菜無味反而拌菜味道比較正正常常。

泡菜、芽菜、昆布湯
2019-08-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)