2018-12-17 914 views
慶祝好朋友生日,個個都話唔知食咩餐好,我見一共有6個人又好想食片皮鴨,就提議食京菜,壽星女選擇左呢間老店。去到老店室內裝修都是傳統的,連d伙計叔叔都係舊一代的(服務態度也不是很好)!點左一個餐再加左小籠包同豆苖,份量原來比想像中多,6個人係食唔哂。食物方面,其實好一般,湯都可以,豆腐比較硬;小籠包皮比較厚身;餃子還可以,比較多料;雞撕粉皮可以,但個醬料唔得;賽螃蟹都無乜特別;至於個片皮鴨份量夠,味道唔錯,但切得比較厚身;我自己唔食羊,所以無食到;最後係個甜品高力豆沙,係食到最尾最食好既一味!整體來說是可以,可惜無特別無驚喜。但由於客人不多,無人趕我地走,幾個好朋友可以一邊食一邊傾計大約兩小時有多,都唔錯。我自己就唔會再選擇呢間京菜館了!
我自己就唔會再選擇呢間京菜館了!
2018-11-25
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday