食完晚飯,就有點心思思想食糖水。旺角廣華醫院附近可選擇的糖水舖很多,其實間間都要排長龍,於是同朋友分開排隊,咁啱呢一間排得比較快少少,就入咗去食。店內好迫, 4人坐得好迫。佢嘅選擇都真係非常之多, 10分眼花撩亂。想食芋圓、仙草、豆腐花、西米露、小丸子、芒果等等。最尾見到呢一個組合「紫米芒果小丸子」,都幾想食。本來諗住加個仙草,但係又驚佢同紫米唔太配合,而且又可能會太多,就放棄了選擇。佢哋啲上菜十分之快,落咗單唔夠幾分鐘就好快已經送上甜品了。芒果肉係幾好食,唔酸嘅,夠甜,亦都幾香芒果味, 量都夠。小丸子嘅量適量,紫米亦都唔稀,整體味道都算OK既。但個分量要收$38 唔平。不過就真係太多人等位啦,我哋食得好快,而且食完都冇再霸占座位,就已經讓被下一台人了。其實基本都唔可以再坐落去, 食糖水黎講係唔夠享受。

店內好迫, 4人坐得好迫。

佢哋啲上菜十分之快,落咗單唔夠幾分鐘就好快已經送上甜品了。

2021-11-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$38 (Last Night Supper)