2018-12-16
同舊同事食飯 佢話想試下中環蘇豪呢間韓國野 或者一間食crepe嘅 我無所謂佢又唔想食下午茶嘅野當晚餐 所以就食韓國野星期三晚 去到7點幾 仲未係好多人但啲枱就偏細同幾逼夾再睇埋menu😱 都幾貴 但願食物質素係值個價因為我唔食黑松露嗰個所以只嗌左正常肉膾肉質大家見到都係靚嘅 新鮮 無肉騷味可惜麻油落多左 調味亦偏甜 價錢都唔平 蝦片得3塊 真係唔知送到幾多啖如果俾多幾塊蝦片同調味方面做好啲會更好 個卡邦尼醬做得好好 估佢唔到啲芝士咸香夠 用嘅煙肉都係厚身render左啲肥油出黎嘅好野 唔係一般超市等級年糕質地好特別 比較彈而唔係黏綿 無咁飽滯但份量真係好細 168蚊得10條年糕半份無骨炸雞 幾好食即叫即炸 出到黎勁熱 最鐘意個honey mustard 辣醬都唔差韓式炸雞都係用呢隻厚炸衣 食完個嘴都係有啲刮損 但味道真係唔錯 雞肉亦有濕度海膽飯 矜貴呀呢個 手掌心咁大碗飯收160 其實都係一個普通嘅飯 海膽係幾鮮味嘅 但真係偏貴 而且又係調味失當 麻油落得太多 你話佢唔好食佢又唔係 但160一個飯嘅真係可以喺其他餐廳食得更好綠茶意式芝士餅呢個幾好 應該要有嘅味都有 綠茶同芝士味都平衡
我無所謂佢又唔想食下午茶嘅野當晚餐
但份量真係好細 168蚊得10條年糕
即叫即炸 出到黎勁熱
最鐘意個honey mustard 辣醬都唔差
手掌心咁大碗飯收160
呢個幾好 應該要有嘅味都有 綠茶同芝士味都平衡 食得出用料唔差 質感好滑
最後埋單咁就400幾per head
味道係唔差嘅 但真係份量好細