2015-05-14 524 views
呢排工作順利 心情好好 成日都想帶啲野食返公司開心share近排又見到雜誌介紹呢間來自台灣既半熟蛋糕好吸引就返工前買個試下啦~係西九正門搭電梯上 沿住CITY CHAIN條路行到盡就見到間店細細間但鮮黃色既裝修好SHARP很吸晴有幾款唔同既蛋糕 但我一心就是要試流心啊而我又好鍾意食學古力 所以唔洗點諗 就選了朱古力蜂蜜味店員哥哥好細心 問我要幾耐先返到公司放到入雪櫃知道要一個鐘 就拎一個好凍好凍既蛋糕俾我仲會提我記得放入冰箱食之前要室溫攤凍20-30分鐘其實,係蛋糕凍櫃面同蛋糕盒上面都有提到點樣預備不過有店員既溫馨提示 真係覺得好加分食之前 攤左一個鐘室溫 打開 是完美的凹狀但好可惜 可能公司既冰箱真係太凍(平時D野勁快結冰)見唔到個流到瀉出黎既流心效果 不過 味道真係非常好 估唔到朱古力同蜂蜜係咁夾甜而不膩 朱古力竟然唔會蓋過蜂蜜味 食到朱古力味同時聞到蜂蜜香味呢個6吋蛋糕 快速俾4個人KO 其他同事試唔到了 嘻嘻下次再買過俾其他同事試下啦
近排又見到雜誌介紹呢間來自台灣既半熟蛋糕好吸引
就返工前買個試下啦~

細細間但鮮黃色既裝修好SHARP很吸晴
有幾款唔同既蛋糕 但我一心就是要試流心啊
而我又好鍾意食學古力 所以唔洗點諗 就選了朱古力蜂蜜味
店員哥哥好細心 問我要幾耐先返到公司放到入雪櫃
知道要一個鐘 就拎一個好凍好凍既蛋糕俾我
仲會提我記得放入冰箱食之前要室溫攤凍20-30分鐘
其實,係蛋糕凍櫃面同蛋糕盒上面都有提到點樣預備
不過有店員既溫馨提示 真係覺得好加分
食之前 攤左一個鐘室溫 打開 是完美的凹狀
但好可惜 可能公司既冰箱真係太凍(平時D野勁快結冰)
見唔到個流到瀉出黎既流心效果
不過 味道真係非常好 估唔到朱古力同蜂蜜係咁夾
呢個6吋蛋糕 快速俾4個人KO 其他同事試唔到了 嘻嘻
下次再買過俾其他同事試下啦
2015-05-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$75 (Tea)