2018-01-12 283 views
每次黎親上環都會想食生記,皆因佢既米線完全乎合我既個人喜好,魚湯鮮,麵偏淋,魚滑好味!今日一有機會又黎左食lunch喇!環境:上環商業區既lunch time,都可以想像到有幾多人黎食野,舖頭其實好細,大家都坐得好迫,背脊不斷俾人掃黎掃去,但黎得都預左喇。服務:呢度d侍應呀姐個個都係惡既,唔好預有咩好服務喇,最多係落單同執枱快脆。衛生:呀姐收野執枱快手快腳,但筷子匙羹係放係枱任拎,冇水或茶俾你過水架,但我又冇乜所謂既。味道:午餐份量都好大碗,女仔一定夠食,先講個魚湯,真係為間舖加返好多分,鮮魚味又唔會好似味精湯咁kok喉,我次次食都可以就咁飲晒d湯!個人鐘意食淋d既麵,咁岩佢地既米線就係偏淋!再加上彈牙又滑溜既魚滑真係好滿足!抵食:想係上環食個三十幾蚊時lunch真係唔多選擇喇,唔介意迫迫地食一餐,生記會係一個唔錯既選擇!