期望越大失望越大, 今日過開九龍嗰邊, 朋友突然想食油渣麵。有人推介去深水埗, 有間油渣麵好出名好好食。 我哋抱著期待嘅心情,特登搭車去深水埗, 希望會食到碗超好味嘅油渣麵。地點都算幾方便就喺地鐵站附近, 唔算難搵,店面地方亦算好大。我哋叫咗兩樣嘢食,招牌油渣麵北京餃麵招牌油渣麵, 我哋要求要瘦渣, 但係你到嘅時候都係比較肥😑, 豬油渣都是淋淋的沒有香脆感覺。 真的是比較失望😣😣😣面底係上海粗麵, 質感偏硬身。北京餃麵, 四隻大大隻的餃子, 偏向北京風味餃皮比較厚, 餡料不算太多, 味道可以接受。總括而言沒有朋友講到那麼好吃🙄, 但幾十蚊一碗麵,算係非常抵食😅😅

我哋叫咗兩樣嘢食,
招牌油渣麵
北京餃麵

面底係上海粗麵, 質感偏硬身。