2008-03-23
今個月生日同朋友去食lunch, 總共一行六大一小。由於有一個朋友之前已經食左野, 因此佢冇食任何野, 淨坐。落order時個waiter見我地有一個大一個小冇叫野食, 面露不悅, 但並冇提醒我地任何野。野食方面唔多講, 味道唔錯, 沙律款式唔多。到埋單時, 先發現小朋友要計一個沙律既價錢, 而冇食野0既大人都要計一個沙律餐價錢。我地十分不滿, 因為:1. 落單時冇人提醒過佢地0既規則。我地唔介意冇食野要俾錢, 但waiter係唔係有義務提醒我地呢?2. 既然那個冇食野0既大人會自動order一個lunch set, 但佢最終都冇左個餐飲同湯, 而且冇人提醒過佢。係唔係有d過份呢?3. 埋單個waiter話: 食開0既人都知規則......但我第一次去, 點知.............4. 落單waiter態度非常差, 黑面不特止, 當另一個waiter同我埋解釋時, 佢竟然搭咀。我地都未話佢, 佢竟然夠膽出聲。就係咁, 一個開心0既lunch, 食到一肚氣。或者佢地唔憂做啦, 咁0既態度我一定唔會再去食。
野食方面唔多講, 味道唔錯, 沙律款式唔多。