2018-11-26
今日同朋友行尖東,經過見到有間以木裝潢的日本菜好靚,而且原來仲有午餐放題,用信用咭付錢仲有優惠,二百多元都抵食就入去試試,入到去入面好舒服,每桌都有一個間位咁坐四人桌傾計絕對方便。我地當然就嗱嗱聲點東西吃啦。點完出去見到好多不同類型飲品,汽水,啤酒,果汁,熱茶,但有驚喜是有炭燒咖啡和紅白酒任飲。岩晒我地。刺身是自動有的不用點,刺身都新鮮同有驚喜吾錯,仲有海膽添。壽司就叫了一點,份量可以而且飯質素都不錯。燒物雞翼夠乾身又脆口,鱈魚乾微燶岩朋友飲酒來送小食,天婦羅有菇而且十分好味,另外南瓜和蕃薯都可以。想食少少熱食就叫豆腐什菜鍋和蜆鍋,和出面的放題有不同,比較清湯底,但食那麼多不同東西,清清吃新鮮蔬菜和鮮甜的蜆都不錯。甜品選擇都多,西同日式都有,雪條名牌雪糕一定有仲要任食勁開心,沒想到仲有芒果韓國雪條食,之前食過十要十幾蚊當然食返條啦,甜品感覺吾太甜口感都吾錯,每款拿了一件同朋友分享剛剛好。