2019-05-21
今日係打風季節10號風球,終於等到落到8號,當然就即刻想落去樓下食返個餐啦,但係因為好多地方都已經 收工或者係冇得買嘢食,唯獨就係這間酒樓側邊的餐廳重有開,所以我哋今次就決定試試,我哋一直冇去試,就驚又中伏嘅心態,但係食完之後有意外覺得唔錯。雖然衛生就一般般,但係都可以接受嘅,今次打風佢竟然有個打風餐,我哋最後就叫咗一個三絲炒麵,一個 小炒王套餐, 大約你都係預返58至68蚊有飲品,價錢已經畀我心目中平好多,因為始終都係打風關係。待應都幾好,畀一杯水畀咗筷子我哋,今次可能因為我哋差不多八點鐘先落到去,人就唔算多,所以等咗大約15至20分鐘嘢食就嚟到。三絲炒麵畀我心目中好大碟,而且味道都好好食,三絲份量夠多醬汁唔會話好咸,炒麵都炸得幾好, 而且唔太油。 之後小炒王嚟到,味道就一般,蝦同帶子都唔算十分之新鮮,但係已68蚊嚟講都可以接受,白飯只屬一般但係夠大碗。飲品方面凍奶茶好甜,但幸好仲有少少茶味,檸檬茶完全失望,檸檬唔好味,所以更加之難,飲飲咗一啖之後就放棄。