2018-09-16 128 views
葵涌最新開左KCC,令到原本無咩野食既葵涌多左唔少選擇。其中呢間夏麵館就真係唔錯既選擇。佢有兩人餐都幾抵,不過朋友唔鐘意食麵,我地就選擇左散叫啦。花雕醉雞:醉雞既酒味頗濃,雞肉分量勁足。不過肉質有點韌,可惜了!夏麵館晚餐有套餐點,價錢都係散叫加十蚊,但就有埋湯,仲可以加錢點甜品。我地就點了兩個晚餐分別試了兩個湯、兩個主菜和兩個甜點。酸辣湯:酸酸地當中又有少少辣味道都幾唔錯。三鮮豆腐羹:豆腐羹味道幾鮮,而且當中既料都唔少,豆腐又好滑。麻婆豆腐:夏麵館的麻婆豆腐真係做到入口豆腐清,慢慢有種令舌頭麻麻地既辣浸出黎。唔會只得個死辣,做得幾好!✨推薦✨賽螃蟹:呢個菜就真係做得幾唔錯啦,蝦過了凍河食落口好彈牙,而且仲大大粒。蛋白又足又滑,而且感應加左少少咸蛋白,食落有少少咸香。呢個菜清清淡淡,送飯真係一流呀!我地都差唔多食曬。高力豆沙:蛋香炸至脹卜卜,內面包住豆沙,有d似食緊泡芙,軟軟綿綿。豆沙窩餅:外層係普通既中式煎餅,內住同樣包住豆沙,外酥內脆軟綿綿。同樣都係豆沙甜點但兩種既口感各有不同,幾好味!夏麵館每款菜分量都好多,而且味道都唔錯,價錢又唔貴。值得再黎食。

酸辣湯:酸酸地當中又有少少辣味道都幾唔錯。