2018-09-15 461 views
星期五又喺約朋友食飯嘅好日子,今次揀左間台式餐廳-茶木。幾鐘意哩到嘅環境,好光猛,好文青,坐得好舒服。我吔兩個人點左兩個主食加一個小食。先黎嘅喺炸雞排,雞排外皮同雞肉比例喺一比一,皮雖然炸到好脆,但肉佔嘅比例唔多,所以雞味唔出。不過幾鐘意佢個味道,簡簡單單,唔會太咸,又唔油,都唔錯。蚵仔泡飯都唔喺第一次食,最鐘意就喺佢個湯好鮮甜,配飯食一流。蚵仔同碎肉好足料。今次食到啲蚵仔有少少少少沙,不過都可以接受。哩個四色麵喺冷盤黎嘅,賣相唔錯。好多種顏色,望落好靚好開胃。黑麻醬味道好正。四色麵雖然由四種唔同嘅麵組成,但混合之後麻醬完全被吸收,味道好統一。但口感就好多樣化,有爽口、有軟身、有硬身,食落幾得意。

我吔兩個人點左兩個主食加一個小食。

香脆大雞排

。今次食到啲蚵仔有少少少少沙,不過都可以接受。
蚵嗲肉碎泡飯

黑麻醬手撕雞四色麵
2018-09-14
$110 (Dinner)
蚵嗲肉碎泡飯