2016-08-03
我係芋圓呀,仙草呀,珍珠奶茶等等嘅愛好者。明白每人口味唔同,無一間舖頭滿足到所有人。今次第一次食依間黑丸嫩仙草,啲仙草如同佢舖名,係屬於嫩嗰種,我自己就偏愛有啲質感,結實啲嗰類。不過我都覺得好味嘅,有仙草味又嫩得黎唔會水溜溜咁。我叫咗黑丸Q嫩雙寶,因為又想食芋圓,又想食佢有嘅芋Q,有仙草之外,又可以食愛玉冰。芋圓比想像中普通,中上,Q得黎芋頭味弱咗啲。反而啲芋Q比芋圓大粒,粉粉地夠哂芋頭味。愛玉冰味道都唔錯,同仙草溝埋咗仲食到酸甜嘅檸檬味。成碗份量足夠,唔算勁大碗,但一人食都會飽。環境方面,外面睇尚算光鮮,但撥開透明膠簾,感覺有啲破落,我去嘅時候無人,有幾張高枱,同幾張吧凳,枱都還子,但啲凳已經爛爛地,搖搖欲墜,有啲已經無位放腳,令我考慮過企係度食⋯⋯鐘意食甜品,當然希望多幾間依類舖頭,食品質素唔錯,希望可以顧及其他要素,更有競爭力。加油!
明白每人口味唔同,無一間舖頭滿足到所有人。
芋圓比想像中普通,中上,Q得黎芋頭味弱咗啲。
反而啲芋Q比芋圓大粒,粉粉地夠哂芋頭味。
愛玉冰味道都唔錯,同仙草溝埋咗仲食到酸甜嘅檸檬味。
成碗份量足夠,唔算勁大碗,但一人食都會飽。
加油!