一踏入這家「金家樂」,廚房飄出來的香氣就已經令我食指大動🍴。拉開菜單,選擇是困難的,因為真係每樣嘢都好想試!點左個「家樂餐」,是日應該唔會錯!湯底叉燒通粉好足料,叉燒火侯啱啱好,帶點甜味,肉質腍滑,通粉背後隱約有股底湯嘅鮮甜,味道純淨又有層次。啖啖肉,口感真係過癮。雞翼配的不是常見的白醬汁,而是自家特製的輕微甜辣醬,外皮烤得啱啱好,啖啖肉,香脆惹味,單單就係雞翼都有食到停唔到口既感覺。黎到牛油多士,外皮烤到金黃酥脆,牛油味濃郁,一咬下去,外酥內軟,香而不膩,實在係配咖啡既最佳拍檔☕。每次黎屋企陣陣都喺度掙扎,到底下次應該繼續食返個「家樂餐」真係好抵食,定者試下其他新鮮嘢?呢個問題,可能每一個幾鍾意我咁鍾意呢度嘅食客都會遇到。千祈唔好以為茶餐廳就只得茶餐廳既味道,「金家樂」證明晒,家庭式嘅溫暖同埋細心烹調,可以將平凡食材變成難忘嘅享受。🍽️