2018-12-16 169 views
經過銅鑼灣突然想食韓國嘢🇰🇷🇰🇷🇰🇷,鱷高頭就見到大大間寫住韓國燒烤嘅新麻蒲。見啲review都唔錯就二話不說上去試試。地方寬落,一入去招呼好好,坐左卡位。有好多午市套餐揀。在掙扎between部隊鍋定係大醬牛肉湯。最後叫左大醬牛肉豆腐湯。三款前菜都好好味:昆布、泡菜、豆芽菜。尤其係個泡菜,正到我encore左第二碟😋。個大醬牛肉豆腐湯亦好快就黎。味道很好。但美中不足嘅地方就係啲牛肉根本全部都係肥牛啲邊角位,大部分都淨係得肥膏。我情願佢擺落去貴10蚊個欄但俾番少少牛肉我食兩淡。另外啲豆腐就好似即食日式麵豉湯入面好細粒嗰啲豆腐粒咁。最後,想提點吓老闆,盡量減少用塑膠飲管,客人要先至俾啦。環保啲你又減省啲成本。唔該🙏🏼

地方寬落,一入去招呼好好,坐左卡位。