2018-03-28 1923 views
返完part time..有D餓..見到地鐵站有間賣爆谷..心思思走去睇下..個時9點幾..見佢地收哂野但未閂門..仲可以買..當時有3個女人係度..女人A係咁問我要咩味..女人B係咁講大包抵買..其實我第一次入黎..都要D時間去睇下SIZE..價錢..同埋味道..所以我冇應佢地..中SIZE係$33一包..$60兩包大SIZE係$45一包..$80兩包女人A話可以擺兩星期..我驚我食唔哂..所以同佢講想買兩包中SIZE..之後叫我揀味..咁我諗左一陣..話要玫瑰鹽焦糖同埋蜜糖芥末..女人B就話玫瑰鹽焦糖得大SIZE..咁我話轉味..心諗我一早講左我要中SIZE..點解你唔講呢隻味只係出大SIZE..然後要左SEASONAL出既味 - 意式香草蒜蓉..女人B就以為我要一個大既玫瑰鹽焦糖同埋一個中既意式香草蒜蓉..講左好多次先講得明白..其實我一開始已經話我要兩包中SIZE..仲要講左唔止一次..到收錢..女人C又問多我一次要咩味..我已經冇氣..我話我揀左架喇..然後指住我揀個兩包爆谷..我唔明..成間鋪得我一個..3個女人招呼我一個人都咁難??3個人都唔明個客想要乜SIZE乜味..淨
心思思走去睇下..
個時9點幾..見佢地收哂野但未閂門..
仲可以買..當時有3個女人係度..
女人A係咁問我要咩味..
女人B係咁講大包抵買..
所以我冇應佢地..
中SIZE係$33一包..$60兩包
大SIZE係$45一包..$80兩包

女人A話可以擺兩星期..我驚我食唔哂..
所以同佢講想買兩包中SIZE..
女人B就話玫瑰鹽焦糖得大SIZE..咁我話轉味..
然後要左SEASONAL出既味 - 意式香草蒜蓉..

到收錢..女人C又問多我一次要咩味..
我已經冇氣..我話我揀左架喇..然後指住我揀個兩包爆谷..
我唔明..成間鋪得我一個..3個女人招呼我一個人都咁難??
3個人都唔明個客想要乜SIZE乜味..
淨係掛住SELL個客買大SIZE..

到走個時..我見兩包隻色一樣..我以為佢攞錯..仲要有一包冇味道LABEL..
我問佢..佢話"寫哂架喇D味..." (你有一包冇痴囉小姐)

返到屋企..我即刻開黎試..

意式香草蒜蓉:好香蒜蓉味..不過冇諗過食到咁大粒糖出黎:

蜜糖芥末:好食既..不過冇芥末味..
2018-03-27
$60 (Last Night Supper)