2012-09-15
兩个人晚上六點幾去到,雖然無訂位,但仍有walk in 枱(8點交枱),ok!入座後,等咗一陣先有人來問你要咩茶,之後仲要催促後才有餐牌!品嚐咗以下食品:小食燒肉=义燒(連鹵水蛋好味)小食豬肚(一般)梅菜豬肉卷(好味)炒菜苗(ok)迷你竹桶飯(好味)期間見隔離枱兩日藉遊客埋單,男侍應的面口極黑,遊客放下$後不但没講thank you, 還大力蓋上收$嗰个folder轉身就走,嘩!無嘢呀!心諗,伲个侍應完全破壞晒香港人嘅友善形象!結果,到我埋單,接觸的是另一女侍應,但態度...... 依然是那麼差,面囗仍然是黑的,無講收幾$就遞回張咭比我簽,簽完比佢,女侍應亦只交回張咭及收據比我,一個字都無講就轉身走,我有比tips的,就算無比亦都唔應該有咁嘅態度,之後我同朋友互望,異口同聲「不會有下次」!
品嚐咗以下食品:
小食燒肉=义燒(連鹵水蛋好味)
小食豬肚(一般)
梅菜豬肉卷(好味)
炒菜苗(ok)
迷你竹桶飯(好味)