尖沙咀厚福街不嬲都係搵食既好地方,成條街由小食、正餐到甜品你諗到都會有得食。今次收工同同事二人同行嚟試吓呢間「嫲嫲辣辣」,都係果句我身為半個泰國人,同香港普通人一樣都鍾意食辣,但又未去到食到好辣地獄辣果隻。如果大家都同我一樣的話,可能呢間「嫲嫲辣辣」會幾岩你。兩個男仔晚飯Men Talk,先嚟兩個小食「涼拌皮蛋」、「尖椒炒雞腎」,兩樣辣度都係開胃既辣,作為前菜用嚟配啤酒真係岩曬。皮蛋夾起嚟唔散仲有少少糖心既口感。雞腎爽口、雞腎份量都多,唔會尖椒多得嚟無肉食,爽口、香口又惹味主菜未嚟都俾我哋兩個掃光了!  主菜叫咗個自選干鍋,辣道可以自訂,分為五個級別(價錢都係五個級別),亦可以選擇唔辣既蔥爆。自選配料有幾十款俾你選擇,選擇困難既朋友可以直接選擇餐廳精選既7款干鍋之後自己再加配料又得。因為我哋主要想傾下計飲下酒,所以就自選三款小食類既配菜,包括(雞件、肥腸、餐肉)另外再叫一個「清炒篙筍絲」當飯食。留肚飲酒!干鍋選擇咗小辣,唔食辣既朋友一定會覺得辣。但食開辣既呢個係開胃既辣。辣得嚟唔會令你嫲辛苦,配酒飲非常開心。配菜一定無問題啦,都係啲唔會炒車既餸。所以食得我哋兩個非常開心。另外個篙筍絲都

干鍋選擇咗小辣,唔食辣既朋友一定會覺得辣。但食開辣既呢個係開胃既辣。辣得嚟唔會令你嫲辛苦,配酒飲非常開心。配菜一定無問題啦,都係啲唔會炒車既餸。所以食得我哋兩個非常開心。另外個篙筍絲都好好食,大家如果好似我咁盡量食少啲炭水化合物嚟講,呢個配搭可以話係無得輸。呢間一定會ENCORE!
清炒篙筍絲
涼拌皮蛋