2022-11-15 726 views
御麵之坊-紅磡今次去到紅磡置富都會,選擇左一間日式餐廳,裝修雖然唔係太華麗或日式風情等,只是簡簡單單的餐廳,但餐廳入面都很多客人,所以決定入去試一試。咖喱吉列豬扒飯+凍珍珠奶茶 $67叫了一個咖喱吉列豬扒飯,咖喱屬於辛口的日式咖喱,味道都算濃郁。至於吉列豬扒餐廳已切好一舊舊,外炸皮厚度比較厚身,而且豬扒都偏結實,不過整體味道都唔錯。日式餐廳有得叫珍珠奶茶雖然有啲特別,不過見到又想叫杯飲下。這餐廳最特別的是點餐時珍珠奶茶除了好似平時的選擇多冰少冰或甜度選擇外,還有得選擇多珍珠少珍珠,而且是不用配外收費。至於味道方面,奶茶味道比較一般,茶味及奶味都不是很突出,珍珠煮得硬度適中,有q彈q彈的口感,整體感覺都係一般
御麵之坊-紅磡

咖喱吉列豬扒飯+凍珍珠奶茶 $67