2018-11-19 670 views
同囡囡行完街,佢話想食酸菜魚,於是用開飯app搵,揀左呢間,因為就腳,同埋見食評唔錯。打開餐牌,阿女話酸菜魚528蚊,之前響旺角尖沙咀食過幾間,最貴都係三百幾。我覺得價錢唔緊要,至緊要啲質素對得住個價就得。酸菜魚上到黎,味道比預期好,魚肉新鮮滑溜入味,伴菜有豆牙,夢卜,粉皮之類,都幾好味,呢part值得贊。要彈嘅,係食物份量 - 落單時職員特登提我「係一條桂花魚嘅份量」,但係我同阿女夾左幾次就幾乎夾唔到成塊嘅魚肉,撈出來都係拌菜。平時我唔食魚頭同尾嘅,但真係想食多幾塊,今次唯有「輪」埋⋯⋯總結:味道幾好,但份量同價錢唔成正比。計埋加一,6舊水得10零塊魚肉,真係偏貴囉。如果用而家興嘅性價比標準,佢會好低分。我明白香港租金貴人工高皮費重,但仍然希望食肆可以有良心啲,咁先會有回頭客。

2018-11-18
$360 (Dinner)