2018-09-20 275 views
地點非常就腳,就係灣仔A出口行兩步就到~ 朋友過來灣仔找我吃午飯,心血來潮好想吃韓國野,就去左呢間了~ 鋪店個樣係好家庭式的樣子,有D舊。LUNCH時間好多人,前面有4位排隊,我地2位,待應見有位就比我地入左先了,前後等左都無5分鐘!入口要收銀處自已點餐比錢~ 朋友點左A23 $58 烤雞肉蓋飯配一碗紫菜湯、一杯熱茶、芽菜同泡菜~分量多,女仔會飽,男仔應該剛剛好~雞肉少少dry,唔係好有韓國feel。後來朋友擠左d辣醬撈埋食!個味就岩啦!哈!A30 牛肋骨湯 $80 配一碗白飯,都係一杯熱茶、芽菜同泡菜一上台熱辣辣,出哂煙,有5、6舊牛肋骨同10粒白蘿蔔,一上個味道比我想象中淡!所以佢都同時比左胡椒粉我,我以為佢會比鹽,因為韓國的這類湯也是自已落鹽的,但胡椒粉效果也不錯!牛肋骨煮得好軟腍,唔會韌、乾柴!不錯!呢個價錢,可以有更好既選擇,不過呢間既地理位置係方便d既~

入口要收銀處自已點餐比錢~

朋友點左A23 $58
烤雞肉蓋飯配一碗紫菜湯、一杯熱茶、芽菜同泡菜~
分量多,女仔會飽,男仔應該剛剛好~

A30
牛肋骨湯 $80 配一碗白飯,都係一杯熱茶、芽菜同泡菜

呢個價錢,可以有更好既選擇,不過呢間既地理位置係方便d既~
2018-09-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)