2019-06-04 1266 views
放學之後就同朋友去到西九龍中心行街, 其實我好憎呢個商場,因為喺舊年即係2018年就喺呢度發生咗一啲我好唔喜歡嘅事,所以如果免得過的話,我都唔會嚟不過朋友話買衫我先至陪佢。 買完衫之後我哋就嚟咗呢度食飯。呢間比利餐廳其實我諗都算係茶餐廳之類,因為實在就唔係一間西餐廳,亦唔算係食晚飯小菜嗰一種。 坐低之後,我就叫咗一個檸檬茶多甜嚟飲,叫佐多甜,我覺得都係唔夠甜,檸檬都唔夠酸,茶味又唔係好夠。 瑤池香妃雞,呢個瑤池香妃雞係配一碗白飯,我唔係好知道瑤池香妃雞,同海南雞、同白切雞、同貴妃雞有乜嘢關係,又有乜嘢唔同,因為食起上嚟我覺得啲味道都係差唔多,呢隻雞都幾多肉,唔係好多骨,雞肉唔算係嫩滑嗰種,但係食起上嚟都唔算鞋口,可以話味道係囉普通通,老實講我比較like食嗰啲蔥油。