一踏進這家店,泰國的那種濃濃郁的風情迎面而來。我開始我味蕾探險,一啖燒豬頸肉,啊真係又香又彈牙😍!用嘅泰式秘製醬汁嗌得好,一啖嘴咸香得嚟微辣,真係好惹味。話說那個泰式燒雞,喂,唔試你真係唔知嘅!雞肉好嫩,啖啖肉嘅,個皮脆到喇叭聲,正!👍煮炒河粉方面,嗰個鑊氣,嘩,食落好有層次,河粉滑溜溜,雞肉又嫩,簡直係炒河粉嘅典範。食芒果糯米飯嘅時候,我簡直似飄到泰國去咗。糯米飯同芒果嘅組合真係冇得頂,椰漿甜香又唔膩,窩心!老媽手打蝦餅真係夠晒彈性,甜辣醬更係添咗份開胃感。船麵?湯有勁,牛肉片連丸子夠味,正到爆。至於啖啖蟹肉炒飯,熱氣騰騰,每一啖都感受到滿滿嘅蟹肉,香!最後,泰北鹽燒黃油鳥頭呢個菜,鹽香味好夠晒唔腥,好食到停唔到口🙈。嚟到呢間泰國菜,我真係大開眼界,每樣菜都係一個驚喜。如果想食返個地道泰菜,我會話你知,呢度絶對值得嚟!👌🔥🥰