第一次去坑口呢間八方雲集,一去到見到間舖頭都幾shocked,因為舖頭真係好細,得十幾個位,同埋雖然未到繁忙時間,但都冇乜位淨。我自己一個人就好易搵到,不過想要多個位擺下個大背囊都唔得,唯有攬住佢係大脾上面,所以坐得真係好唔舒服。因為唔想要餐,所以我散叫左餃子同埋再另外叫左一碟菜。田園蔬菜水餃($3.2一隻),包得幾靚,同埋味道都正常,因為其實八方雲集啲餡其實全部都係由公司送到唔同分店,然後再由分店職員包好,所以間間嘅餡料同味道都應該係一樣嘅。加左少少醋同埋豆瓣醬,幾好味嘅。另叫叫左一碟油菜全走($12)。我係其他分店叫過,係烚生菜,不過呢間係菜心。一碟都幾大碟,不過全部都勁老,睇下老到中間有個窿。其實真係唔好食,因為真係好難咬好硬。呢間八方雲集係落完order後要即刻俾錢,同其他唔同,同埋上菜嘅時間都幾耐,店員服務唔算好好,要催幾次先上到菜。

因為唔想要餐,所以我散叫左餃子同埋再另外叫左一碟菜。
田園蔬菜水餃
$3.2