2015-12-04 1121 views
以前經常去崇光地庫的UCC飲咖啡食夾餅, 好多年都冇再唻UCC, 偶爾在泰國旅行時會到UCC飲一杯西瓜沙冰及食一碟飯, 真係超正正。是夜唻香港的UCC食正餐, 都算係第一次。點了一個晚餐G 雞肉白汁意粉。意粉端上來時, 跟我心中的感覺有點落差, 我以為是一些碎雞肉加上多多的白汁, 但來到時一些雞件。雞件沒有特別味道, 只是覺得用了丁點調味料醃製後煎, 有點微乾感, 見到都唔會想食多一件。而白汁又很少, 汁的味道亦較淡, 我想這碟雞肉白汁意粉會較適合須要低鹽低脂的人士食用。甜品是白桃伴雲妮娜雪糕, 賣相幾靚, 雪糕都香滑的
甜品是白桃伴雲妮娜雪糕, 賣相幾靚, 雪糕都香滑的