2021-04-16 42 views
bar restaurant一直以黎比我感覺係用於同三五知己吹水多於享受食物,因為野食通常麻麻地但今日呢間bar就完全顛覆左我想法因為真係太高水準干邑龍蝦湯餐湯已經有好大驚喜龍蝦湯好香濃,而且有少少干邑獨有既香味,但因為煮過唔會有酒精味影響碗湯令成個感覺好豐富隻蝦堅新鮮又大隻另外仲有餐廳自家手工製既餐包外層香脆,內裡既包身有淡淡小麥香用黎點餐湯食一流伊比利亞黑毛豬火腿伊比利亞黑毛豬係世界上最高級既豬,因為佢地只食橡果,令豬肉帶獨特榛子芳香,而且味清不燥配埋清甜爽脆既蜜瓜呢個傳統食法,超級勁夾,包你唔會後悔烤英國熟成肉眼扒好鍾意食熟成牛扒因為熟成過既牛扒肉質更加軟嫩,同時因為肌肉中多餘水份少左,令牛肉既風味更飽滿和集中當你食左呢份完美七成熟既牛扒你就會明白點解熟成牛扒咁好食軟嫩得來不失牛脂香與肉香仲有啖啖juicy既肉汁真係每一口都咁令人回味燒過既蘆筍同番茄等既配菜亦唔馬虎,夠晒新鮮仲有陣陣燒過既焦香紅桑子mocktail味道平衡得唔錯既一杯mocktail,不會過甜及過酸,亦無藥水味,好開胃估唔到會係西餐廳食到用雪梨做既甜品,仲要水準咁高味道係雪梨本身既清甜令你食完成個都唔會覺得膩更有
但今日呢間bar就完全顛覆左我想法
因為真係太高水準

干邑龍蝦湯
餐湯已經有好大驚喜
令成個感覺好豐富
隻蝦堅新鮮又大隻
另外仲有餐廳自家手工製既餐包
外層香脆,內裡既包身有淡淡小麥香
用黎點餐湯食一流

伊比利亞黑毛豬火腿
配埋清甜爽脆既蜜瓜呢個傳統食法,超級勁夾,包你唔會後悔

烤英國熟成肉眼扒
好鍾意食熟成牛扒
當你食左呢份完美七成熟既牛扒你就會明白點解熟成牛扒咁好食
軟嫩得來不失牛脂香與肉香
仲有啖啖juicy既肉汁
真係每一口都咁令人回味

紅桑子mocktail
估唔到會係西餐廳食到用雪梨做既甜品,仲要水準咁高

味道係雪梨本身既清甜
令你食完成個都唔會覺得膩