2021-04-27
嘅一天放下午,要去觀塘整嘢,雖然要去觀塘,但都揀咗牛頭角呢間分店食,因為我倆都覺得呢間好似寬敞啲😁一點左右到咗,等十分鐘就有位了,坐低左,都ok嘅,但就嘈咗少少⋯⋯都唔算多選擇,亦冇lunch set,都做得幾高姿態🧐 意粉有3種,我倆都係要意粉,我揀台北燉牛肉,女友揀咸蛋黃蒜香軟殻蟹。 食物好快就到,就咁望,我對我個台北燉牛肉意粉有點失望,冇諗過似肉醬意粉⋯⋯但一食,味道好特別,係少少麻辣味道,用係意粉到都算幾創新,唔錯,幾好味😋 但個幾塊薄薄嘅燉牛肉就冇咩特別😏 同埋好可惜太油了,我係唔會再食第二次。。。。女友嘅咸蛋黃蒜香軟殻蟹意粉都到了,幾香喎!望落去好似冇咸蛋黃 feel,但食落去係有嘅,好味!軟殻蟹嘅味道亦好好😋 我倆都幾鐘意,不過⋯⋯都係一樣,都係比較油,可能整咸蛋黃一定係咁 🧐跟住試埋呢度嘅咖啡,我要 cappuccino (上),女友要 flat white (下) 😌😌 👍🏼👍🏼 好耐冇外出嘆咖啡店嘅咖啡,可能我倆多數飲齋啡兼疫情關係。 咁耐冇飲,好彩都遇到間好嘅,咖啡確係唔錯 😊👍🏼下次有機會再去,會試第二啲食物😋
下次有機會再去,會試第二啲食物😋