2024-12-16
朋友search到呢間餐廳覺得好似幾地道同有氣氛,所以就約係度食飯💁🏻♀️一入去覺得係第二個氛圍,好似係韓國版既’廟街’食飯甘,去韓國旅行個陣都無試過,幾新鮮既體驗餐牌兩版一眼睇曬🍽️ 紫菜包飯熟悉既味道,同係韓國食既味道差唔多🍽️炸芝士番薯stick點既時候以為係芝士stick同番薯stick各一半,原來係芝士混番薯stick🤣 味道係甜同鹹既混合,我朋友鐘意但如果好似我係芝士控既話,會叫返純芝士stick🍽️招牌炒章魚🐙非常之惹味,章魚爽口唔韌,椰菜無炒到好淋,同樣爽口,個醬係亮點,好香濃,就甘食椰菜都好好食,果然係招牌,必點👍🏻🍽️火山熔岩辣牛肉湯鍋(M)色水令人好有食慾,味道剛剛好,濃得黎唔會過火,雖然係中size,但都好多牛肉,好似成餅公仔面甘多,仲有金菇,冬菇,娃娃菜,大蔥等配菜👍🏻 呢個鍋加白飯食係一流,但叫左紫菜包飯,兩個人食唔到甘多😅有幾款韓國飲品,梨汁就唔少得,除左小食仲有好幾款下酒菜,好多其他食客都飲返杯。🙋🏻♀️ 絕對可以再encore, 最啱多少少人,一路食,一路飲,一路傾🍻
餐牌兩版一眼睇曬
🍽️ 紫菜包飯
熟悉既味道,同係韓國食既味道差唔多
🍽️炸芝士番薯stick
🍽️招牌炒章魚🐙
🍽️火山熔岩辣牛肉湯鍋(M)