2019-08-31 792 views
Coffee shop就去得多,Tea shop真係第一次去!水墨青花位於旺角的樓上舖,店子小而舒適,播著輕鬆的純音樂,梳化下有叉電位,非常讚!-這裡以時收費,可以任試近三十款茶葉,有紅茶、綠茶、烏龍茶、白茶、黑茶,都幾講究😍可以選擇三款沖茶方法,最有趣應該係蓋碗,可以親身體驗沏茶樂趣;嫌麻煩的可以選玻璃茶壺,茶師沖埋比你,可以輕鬆品茗;至於最清新消暑的一定是冷泡樽。-我和朋友試了十年舊雲南普洱,陳香甘甜,味道醇厚。另一款是武夷山岩茶半天腰(+$50)、有花果香,堅醇和,好正😍😍。-另外仲有茶禮可以買,一盒有8包唔同茶葉,包裝清雅,送禮之選!-PS. 實制上1個鐘係一兩款已經夠哂喇👍🏻PS. 呢度仲可以book 場開party ,都幾啱小型聚會。仲有漂茶啊!

PS. 實制上1個鐘係一兩款已經夠哂喇👍🏻

仲有漂茶啊!