2008-12-03 12 views
睇完戲過來試下呢間係上海所謂有'名氣'的食店, 3點幾唔駛等位, 一個年青的女侍應帶到我一張2人檯, 我問佢果面有幾張卡位無人坐可唔可以坐, 佢話果面一陣係清潔時間, 咁我就無奈坐底2係人檯, 但後來見到果幾張檯有人坐底食野, 並無咩清潔時間, 心諗面已經覺得好似被騙咁 我睇完餐牌, 叫左一個中年女侍應落單, 我叫預備叫一碗招牌黃魚煨麵, 佢就指住落單的電腦就話'你都睇到張紙啦, 今日無黃魚' , 嘩, 我點睇到呀, 個張紙好似張十蚊紙咁細, 又咁遠, 況且我係客人, 你唔係咁o既態度呀?? 而且招牌菜都無得賣, 心裡已經涼了一大截跟住我們叫左一個排骨擔擔麵($48), d豬扒炸丁得唔好食, 好'林' 唔脆, 好似炸左一段時間咁, 而且比的鬆肉粉醃過, '林'得來而且無晒味道, 麵條不錯, 但係都係煮得太軟身, 紅油抽手($28)就一般水準, 只係暖暖地, 而且唔係好熱, 素菜包($28)幾好, 都幾足料, 起碼熱辣辣 唔知d野食係咪大部份都係整定, 都係微唔太熱, 只係微暖, 而且侍應服務態度惡劣, 成日企埋一堆, 唔知做咩, 見到你叫佢到都側側膊, 招牌菜又無, 仲要每位$3茶錢

而且招牌菜都無得賣, 心裡已經涼了一大截

唔知d野食係咪大部份都係整定, 都係微唔太熱, 只係微暖, 而且侍應服務態度惡劣, 成日企埋一堆, 唔知做咩, 見到你叫佢到都側側膊, 招牌菜又無, 仲要每位$3茶錢, 所以咁多喊面果然實至名歸, 但係點解仲有咁多人排隊, 唯一原因就係佢係elments內最平的食肆之一, 所以話人多的長龍店唔一定係好野

早幾日睇報導, 先知elments呢間夏麵館原來係特許經營, 唔同鑽石山果間, 唔掛得知食物同管理都咁差啦!!
湯唔熱, 麵'林'
豬扒粉厚, 唔熱唔脆
普通野
算係最好
$61 (Tea)