早幾日去馬鞍山行街嘅時候食咗間CP值好高嘅泰國菜,估唔到2人份量既泰式火鍋唔使2百就可以食到😍我地食左:👉🏻⭐️泰式火鍋 ⭐️ $198湯底可選冬陰湯或原個椰青椰子雞湯,今次我揀左冬陰湯🥣橙紅色既冬陰湯底聞落好香,飲落酸香爽辣得梨又唔會太辣,仲帶有少少甜味,口味幾地道,令我愈飲愈想飲👍🏻入面既配料有:✨蝦(3隻)✨本來冇注意到,煮熟之後先發覺隻蝦原來系開左邊,呢個位即刻有分加👍🏻 因為咁樣隻蝦會快熟d同食既時候會方便左👍🏻✨花蛤✨✨肉類✨包括有:泰國牛肉丸3粒、泰國豬肉丸3粒、魚丸3粒、豬肉片同雞肉每粒丸都好爽口彈牙,肉味十足😍 豬肉片同雞肉新鮮得梨分量都唔少✨蔬菜類✨包括有:唐生菜、青通菜、秀珍菇、粟米芯同蕃茄角✨泰國米粉✨成個套餐有肉有菜又有海鮮,咁多種類都算系咁,正常食量-定夠飽,呢個價真係好抵食👍🏻叫左呢個套餐,仲可以以優惠價加配火鍋配料同泰式小食😍所以我地加配左:👉🏻✨雞肉 ✨ $58✨手打烏冬✨ $22✨雞串燒3串✨ $24雞肉嫩滑唔嚡口,點埋個秘製沙爹醬真係好惹味✨牛油香蒜雞翼3件✨ $24雞翼炸到外脆內嫩,牛油香蒜味好濃,香口都不得了✨香葉雞3件✨ $24外皮微焦、內裏滑嫩

我地食左:👉🏻

⭐️泰式火鍋 ⭐️ $198

湯底可選冬陰湯或原個椰青椰子雞湯,今次我揀左冬陰湯🥣

入面既配料有:

✨蝦(3隻)✨

✨花蛤✨

✨肉類✨包括有:

泰國牛肉丸3粒、泰國豬肉丸3粒、魚丸3粒、豬肉片同雞肉

✨蔬菜類✨包括有:

唐生菜、青通菜、秀珍菇、粟米芯同蕃茄角

✨泰國米粉✨

叫左呢個套餐,仲可以以優惠價加配火鍋配料同泰式小食😍

所以我地加配左:👉🏻

✨雞肉 ✨ $58

✨手打烏冬✨ $22

✨雞串燒3串✨ $24

雞肉嫩滑唔嚡口,點埋個秘製沙爹醬真係好惹味

✨牛油香蒜雞翼3件✨ $24

雞翼炸到外脆內嫩,牛油香蒜味好濃,香口都不得了

✨香葉雞3件✨ $24

外皮微焦、內裏滑嫩既雞肉吸收哂外層斑蘭葉香味真係好有風味

✨蟹肉蛋餅✨ $98

蟹肉蛋餅夠哂厚身,蛋味香濃,蟹肉多多,用料絕對唔含糊😆味道又鮮又香,外酥內嫩,實在好有質感🤣

✨泰式青檸梳打✨ $28

梳打好夠氣,青檸味好突出,絕對系我飲過最濃味嘅一杯青檸梳打😍

✨冬陰鮮椰青茘枝特飲✨ $58

呢杯椰青特飲入面加入左香茅、檸檬葉、辣椒仔同荔枝;

飲落會感受到好香既香茅味、檸檬既酸香、荔枝既清甜、辣椒既刺激同清甜既椰青味,甜、酸、香、辣都齊晒,感覺好特別,真係好似飲緊冬陰功咁👍🏻

🏝️555 Thai Fusion

📍馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心4期3樓3001號舖

港鐵馬鞍山站B出口