2021-10-18 231 views
食開呢棟大廈頂樓果間西餐, 尋日星期日見呢間有位,入左去食lunch, 諗住試下新野, 點知勁失望。個價錢唔係平, 但係d 野食好似急凍食物用微波爐叮返熱咁。我老公叫左個牛肉漢堡, 塊漢堡乾柴,唔熱, 冇牛味。個portabella 唔係完整既菇, 切成一片片, 唔juicy。塊芝士仲好笑, 叮唔溶? 我叫左個烤大蝦意粉,個大蝦冇味, 個意粉同個汁都好普通, 唔係$200 既質素, 冇特別彈牙, 似係我屋企自己煮既意粉。冇 cheese 灑面。個咖啡淡如水, 冇味, 飲左一啖。連咖啡都做唔好學人開西餐??惟一係個前菜ok, 係個大蝦cesar salad, 個蝦都係冇味架喇, 但個salad 有ok 多既bacon strips, 脆同幾野味間餐廳好扮野, 有好多餐具,但係隻餐羹短過支叉好多, 食意粉時覺得好cam. 食完每道菜有人黎收, 但係最尾去埋單時, 問個員工科學園園員工證係咪有 9 折, 佢態度勁差, 叫狗咁 "No! 晚市先有!"真係心諗 🙄 成間餐廳扮哂高級, 勁多staff 過黎收野, 但埋單時咁既態度, d 野食仲要難食,$350 兩個人到底食左d 乜野唔會再有下次,

個價錢唔係平, 但係d 野食好似急凍食物用微波爐叮返熱咁。

唔會再有下次, 都係食返頂樓果間或者出沙田食
$180 (Lunch)