2021-08-04 1315 views
石板燒唔係新鮮嘢,但係玩下都幾過癮嘅。呢到一睇,應該出名牛,不過我唔食牛嘅。又要試石板燒,其實選擇不多。飲品要加錢,是但啦!試下嘛。麵豉湯任飲,一般,一碗夠了。仲有個羅宋湯,都好一般,可不理。沙律菜出得幾慢,要等佢出,正常沙律菜囉,又係任食,都要食多幾次掛。而個飯又係任食,可自由加飯素,咁梗係落多D啦!仲有叫左個炸魚柳 夠脆口,都新鮮。而重點來了,就係石板燒肉。主角出場了,叫左個西斑牙腩肉 ,上菜就慢左D,因為下午人手唔夠喎。燒之前記得問佢攞定膨脹400斤圍裙呀,D油真係彈得好勁嫁。燒肉過程超好玩 你問我肉好唔好食,其實都算唔靭,都有肉味,叫新鮮肉,夠肥得夠又唔覺油膩嘅,不過其次了,黎自己燒下肉,熱辣辣咁食,已物超所值啦!至於我飲左個自家制蜜桃烏龍冷泡菜,真係有蜜桃味。想燒住食,又唔想去郊外燒嘢食,石皮燒係一個選擇。
石板燒唔係新鮮嘢,但係玩下都幾過癮嘅。

飲品要加錢,是但啦!試下嘛。

而重點來了,就係石板燒肉。

燒之前記得問佢攞定膨脹400斤圍裙呀,D油真係彈得好勁嫁。

至於我飲左個自家制蜜桃烏龍冷泡菜,真係有蜜桃味。
想燒住食,又唔想去郊外燒嘢食,石皮燒係一個選擇。

• 自家製蜜桃烏龍冷泡茶