2011-07-26 53 views
Yummy!Yummy!舊年睇過蘇Good介紹呢間餐廳,只覺得係呀蘇自己覺得好食啫,唔係太相信會有咁大o既驚喜。就係呢一日,心情有啲悶,兩公婆喳架車去咗筲箕灣東大街嗰頭行吓,散吓悶囉!到達時已經12點有多,經過呢間舖,嘩!人山人海呀!見又未食嘢,咪一心要去試吓個龍躉炒河係咪咁得先囉!雖則佢哋係有「人滿之患」,但啲侍應真係好招待,一見有人行入間舖就會即刻招呼問幾多位,儘量安排,唔會待慢你o架。唔駛等就比我哋見到門口有兩個位,緊係嗱嗱聲埋位啦!第一時間問老闆娘有冇龍躉片,有就要炒河,真好彩,不過想試吓個炒菜就冇嘞!因為午市可能做唔切o既關係,冇得落單囉!最終兩公婆叫咗個龍躉片炒河,兩杯凍飲,個炒河食唔到佢有味精,龍躉片好新鮮、好鮮甜、唔會一夾就散,肉質好爽脆,又好滑,食完後再飲埋杯凍檸茶,個口都仲有啲龍躉片o既味道,你話正唔正啦?埋單都唔駛$100,去邊度食到咁平o既、又咁新鮮o既海魚呢?我就話只此一家嘞!讚讚讚!

2011-07-24
$50 (Lunch)
  • 龍躉片炒河