2018-06-17 112 views
今次約咗班好耐無見嘅好朋友食飯,一心就想搵一間餐廳可以慢慢坐、慢慢傾,靜靜地、又唔會太嘈。去到觀塘,相信樓下食舖同apm商場嘅食肆人流太多,應該唔能夠滿足呢個要求。最後openrice咗搵到K2 Kitchen,一間樓上cafe,book咗枱平日嘅lunch去食~我地三個人分別叫咗三份lunch set,好快就上了餐前小食、餐湯。小食係吞拿魚酥皮,鹹鹹地、卜卜趣。1. 照燒和牛肩甲($103),好淋身,雖然細細塊,但都有兩舊,淋上燒汁特別香。2. 扒虎蝦牛柳($153) 手掌咁大嘅虎蝦,啖啖肉。而超級厚身嘅牛柳,即是七成熟,亦唔到用刀都切唔到。3. 香煎立魚柳($103) 魚柳煎到剛剛好,好少少脆皮,而裡面就好滑,配上松露忌廉汁,無魚骨送飯一流!

Type of Meal
Lunch