2020-07-08 1894 views
呢日黎到香港仔同屋企人食媽媽節飯,所以都好豐富!芒果汁 $35呢個好芒果,不過可能因我地一枱人已叫左6杯,搞到佢冇芒果,最後連芒果糯米飯都叫唔到🤣泰式蝦片$12呢樣已經好耐無食,真係有少少唔係好停到口XD套餐 $1188什錦拼盤 (細)咩都有少少啦,我最鍾意都係蝦餅,佢個豬頸肉都爽口,唔錯~金柚子蝦球沙律微酸,好好味,但唔知點解呢... 我個人郁幾鍾意食沙田柚,但一變左身做柚皮啊,沙律就有少少抗拒XD 不過佢係好食架!冬陰功以套餐黎講有咁多隻蝦,抵啦!味道比較港式,呢個辣到對我黎講無咩,但對唔係好食辣既朋友仔黎講會覺得辣泰皇宮咖哩炒膏蟹佢個汁一流,可惜係街到食蟹係有挑戰既🙈所以最後加左個蒜蓉包($30)黎送埋佢泰式海南雞呢個正常,但我俾個3條毛搶左fo, 我係咁望住個笑哈哈XD 佢另一個角度係嬲爆爆,好搞笑,但講番個肉都滑既,好味~原個菠蘿焗飯大家對佢個評價有高低,我呢就nono架啦,但的確如家人所講,比1起出面好多,呢個算唔錯架啦! 咁的確係既,但真係唔好食囉,明明細個成日都食到好好味既菠蘿炒飯,但點解而家咁難搵架呢馬拉盞炒通菜呢個一定係我至愛啦! 有得揀,去食泰國野一定會叫佢! 印
呢日黎到香港仔同屋企人食媽媽節飯,所以都好豐富!

芒果汁 $35

泰式蝦片$12
呢樣已經好耐無食,真係有少少唔係好停到口XD

套餐 $1188
什錦拼盤 (細)
咩都有少少啦,我最鍾意都係蝦餅,佢個豬頸肉都爽口,唔錯~
金柚子蝦球沙律
冬陰功
泰皇宮咖哩炒膏蟹
泰式海南雞
原個菠蘿焗飯
馬拉盞炒通菜
呢個一定係我至愛啦! 有得揀,去食泰國野一定會叫佢! 印象中佢比較硬身同埋可以再香多少少

泰式生蝦刺身 $88
呢樣野其實我以前唔食亦未食過,係跟左呢個男人後先食XD 又學識食呢樣除左要新鮮個汁都好緊要~ 呢到既兩樣都有!

泰式明爐蒸烏頭魚 $178
我唔識lur骨,而且已經好鬼飽,但我都有幫襯尐無骨位,魚身都幾滑,酸菜同個湯都好好味!

椰汁糕 $40
我已經好鬼飽,加上唔好甜,俾唔到comment但見佢地食到好開心~
2020-05-16
Type of Meal