2018-08-15 403 views
一口芝士$88香味四溢,未食已經聞到好香芝士味🧀外脆內軟的口感,配合超香濃芝士醬真係一流👍🏻芝士醬偏重奶味,質地亦唔會太傑身,所以食落都唔算膩,無論你係咪芝士控都值得一試😍五品刺身-赤貝- $68 -赤座蝦 - $148 -拖羅(4片)- $432 -帶子刺身 - $108-三文魚腩刺身 - $118所有刺身都好新鮮,味道好鮮甜👍🏻一向超級怕腥的我真係揀刺身食😣蝦既刺身真係唔係款款都擺得入口,呢個赤座蝦真係要大讚!肉質好清爽,唔腥,仲要有淡淡既海蝦味,經店主講解之後得知正值赤座蝦當造時候,所以隻蝦肥嘟嘟啖啖肉😋拖羅一向都係我食刺身必點,入口即溶係佢既特色相信大家都知~這家的拖羅超鮮甜,有魚鮮味之餘亦多汁👍🏻👍🏻重點係唔腥,腦海中只有鮮字!極上和牛盛宴 - $1,580(1板)呢道菜式係店中招牌菜,就係食燒牛!呢個set包含左唔同部位既牛啦,先由脂肪含量最小的開始食💡慢慢循序漸進🔜咁先可以食得出分別☝🏻店員好好服務咁幫我地在碟上灑上海鹽,他說和牛點少少海鹽唔會遮蓋牛味,仲可以令和牛的香味發揮得更好和牛的肉質唔韌亦有肉汁,口感十足,能食到牛肉中的脂肪,脂肪分布好平均,牛肉沒有根👍🏻,燒的時
一口芝士$88
香味四溢,未食已經聞到好香芝士味🧀
外脆內軟的口感,配合超香濃芝士醬真係一流👍🏻

五品刺身
-赤貝- $68
-赤座蝦 - $148
-拖羅(4片)- $432
-帶子刺身 - $108
-三文魚腩刺身 - $118
所有刺身都好新鮮,味道好鮮甜👍🏻

極上和牛盛宴 - $1,580(1板)
呢道菜式係店中招牌菜,就係食燒牛!
和牛的肉質唔韌亦有肉汁,口感十足,能食到牛肉中的脂肪,脂肪分布好平均,牛肉沒有根👍🏻,燒的時間亦剛剛好,不會太燶亦不會太生👍🏻
話說我地成班港女都唔係精通廚藝😹店員好好人幫我地燒又教我地點品嘗咁靚既和牛😍佢建議我地用珍珠米白飯送個牛,會令牛昇華到另一個層次😛的確以牛的油配飯係超正!!!! 超級推薦各位加多個珍珠飯送和牛‼️

日本番薯 - $55
雞髀菇 - $33
日本長茄子 - $55
長蔥 - $28
點可以唔叫番d蔬菜黎中和番🤭
我地就叫左以上既菜,都係用鐵板燒黎煮既😬
比較驚喜的就係日本番薯同長蔥😍因爲呢2樣食物我原本唔食的,但覺得既然朋友嗌到要試,就比次機會佢😂
日本番薯係黃心,甜而不膩😋淡淡甜薯味道,質地又唔粉之餘口感軟軟似雪糕🤤
長蔥好香,完全同平時阿媽煮餸果d蔥唔同,2樣野黎😂
佢味道淡好多,食落去又唔會有刺口既感覺,清清甜甜~
咬落去係食到蔥一層層咁鬆出黎😛可以清清剛才和牛拼盤的油膩感👍🏻👍🏻

日式炒野菜 - $78
呢道炒野菜真係要大讚下!草腥味相信大部分人都好抗拒,但係呢碟炒野菜一d都無草腥味不特止,仲好鮮甜🙊廚師介紹番,用左味噌黎炒野菜,野菜包含左椰菜、紅蘿蔔同埋雜菌👍🏻口感十足😽😽

各式雪糕 - $30
我就試左海鹽,我朋友就試左抹茶😬
我地都覺得呢個雪糕無平時食咁甜,我就覺得奶味無咁重,似雪芭既質地。作為飯後甜點,我覺得幾適合,甜而不膩👍🏻😽而且佢仲有其他好特別既口味,例如益力多,榴連等👅
一口芝士
五品刺身