2023-02-23 121 views
今日同朋友係東涌outlet行完街,買到滿載而歸,喺商場上面樓層搵野食上到嚟鍋處,見到門口貼滿日本和牛嘅招牌,我同朋友都係牛魔王,決定一於過黎試下,座位坐得好寬躺,兩個人都可以安排4人坐位自助區域食品擺放得好整齊,醬料區種類都好多元化有各樣丸類,有芝士腸,花枝丸,芝士獅子狗,牛丸,魚蛋等,仲有不同菜類,豆腐,蕃茄,可以根據喜好自由選擇,飲品區都有各款汽水,自家製豆漿,烏龍茶,旁邊仲有個雪糕櫃,估唔到movenpick 雪糕任食,食返幾杯已經回本,仲有榴槤雪條和甜品雪櫃,俾你嘆完火鍋再食返啲甜品今日叫咗澳洲純和牛M9+$365,可以選擇美國極黑和牛,澳洲純和牛M9+,霜降美國SRF和牛,霜降美國牛小排,澳洲安格斯牛由於一人一鍋嘅關係,我哋可以揀兩款湯底,分別揀咗壽喜燒,湯底甜甜,帶有淡淡的清酒香味,龍蝦湯,鮮味十足牛肉方面叫左每樣都叫左一碟先試下,牛肉細嫩,當中油花分佈好平均,當中澳洲純和牛M9+口感極好,入口即化,霜降美國SRF和牛油花冇咁重,但牛味比較濃,所以叫高級小小嘅牛肉,可以食到多重口感,最後仲有叫到熊本白豚,我都好鍾意,切到好薄身,我哋淥幾秒就已經係食得,入口肉味爆發,夾雜埋

牛肉方面叫左每樣都叫左一碟先試下,牛肉細嫩,當中油花分佈好平均,當中澳洲純和牛M9+口感極好,入口即化,霜降美國SRF和牛油花冇咁重,但牛味比較濃,所以叫高級小小嘅牛肉,可以食到多重口感,最後仲有叫到熊本白豚,我都好鍾意,切到好薄身,我哋淥幾秒就已經係食得,入口肉味爆發,夾雜埋少少脂肪,肥瘦均勻

最後大家記得食埋甜品先好走丫,實在太多選擇,仲有日式芝士蛋糕,和果子,布甸,真心CP 值超高