2021-04-04
難得有5日長假期 當然要對自己好d慶祝一下🥰 燒肉都要食豪d 我要食和牛👅 今次就去左海港城係玩具反斗城隔離既雪下覓炙品嘗和牛燒肉😀 佢哋好受歡迎好full walk in未必有位 大家如果想去食記得要book位😋 呢到除左牛肉級數有番咁上下 仲有另一個賣點係有機械人送餐車😆 人座後送餐機械人會為你送上前菜8小碟 今日仲撞岩同場有客人生日 送餐機械人仲會唱生日歌😜入正題 呢到除左和牛 仲有韓牛同熟成牛可供選擇 岩哂牛魔王架😈 下面為大家逐一介紹我哋單點左既美食😋1. 和牛肉眼芯 一場泥到一定要食😜 一上枱即刻心心眼 原塊大大件充滿油花既和牛 輕輕一燒2面就食得🤩 好juicy 加少少洋蔥汁同少少鹽食好幸福🥰2. 上和牛牛舌 有d厚度既薄切 口感爽口 牛舌都係無得輸😎3. 和牛肩肉 油脂分布同和牛肉眼芯差唔多 但比較腍身 有入口即溶既感覺🤤4. 厚切和牛三筋肉 幾款和牛中比較少油花 重牛味👅 厚切感覺更加滿足😋5. 濟州特上豬梅花肉 豬肉味濃 一d都唔覺得肥膩 有成4大塊 值得一試😜6. 傳統大醬湯 用石鍋上 keep到温度👍🏻 入面既牛肉好腍 湯底唔會好鹹 配埋白飯唔錯🤤7. 海鮮煎蔥
7. 海鮮煎蔥餅 超大塊😱 入面有多款配料 好多魷魚🦑 邊位更香脆
8. 甜品 係2件雞蛋糕 好香蛋味 加埋旁邊少少cream食好滿足😎
9. 荔枝梳打 推介 冰涼清甜 有荔枝肉😍
10. 柑橘梳打 好靚 有果肉係底 都很不錯🌟