2023-11-29 63 views
最近喺社交平台見到人哋post咗呢一個和牛set. 望落啲牛肉就覺得好正,於是自己都忍唔到口去咗試。餐廳好容易搵,隔離就係aeon .用手機QR code落單,我哋揀咗嗰個和牛set,然後再散叫一啲其他菜。每個人嘅位嗰度都已經配備好啲調料,仲有黑椒同海鹽。呢個就係我睇到嘅嗰個set我哋加錢升級咗做紫菜溫泉蛋飯,飯嘅份量好多,我地兩個女仔share食都足夠。set包咗三款唔同部位嘅牛,三款都好好食,油脂好足,口感各有不同。我覺得依一個set佢更佳嘅地方就係佢打卡一流,影相就已經feel到高級咗我哋另外仲叫多咗幾款食物,有扇貝,雞肉,豬五花,同埋豬肋條,仲有個菇同生菜。雞肉同平時自己燒嗰啲真係好唔同,好似燒耐咗佢都唔會柴,好嫩,難度為零。相反個豬肋條就要少少技巧,因為始終個體積比較大而且厚。最好燒耐少少先熟。

餐廳好容易搵,隔離就係aeon .

呢個就係我睇到嘅嗰個set