2016-04-24 3534 views
前幾日先食完韓烤 食開有條路 今日比sis捉左尼sister korea cafe食lunch!佢話想試好耐 咁一於完成下佢心願啦兩點幾鐘去到無嘜人 成功入座!聽講dinner時段要等好耐呢環境充滿泡菜國風味 地方好寬敞 設計好stylish 唔同corner唔同theme 有不一樣嘅感覺 牆上嘅韓文塗鴉好sharp醒始終係食lunch 食唔到太多野 而且尼度無set lunch 所以我地只係order左部隊辛辣拉麵蛋邊鍋同綜合韓國飯卷menu整得好有心思 將食物卡通化咁畫出尼 而且相似度極高顏色鮮艷 豬小姐好喜歡餐廳會送前菜同海帶湯 前菜有泡菜同菠菜兩款 泡菜微辣爽脆 菠菜滲出蒜蓉香味 兩款都夠凍 唔錯 海帶湯加入肉碎 好咸而且凍哂 調味重手左啲喎部隊辛辣拉麵蛋邊鍋同一般出面食倒嘅部隊鍋賣相同材料都大同小異主要材料有韓國麵 年糕 魚片 腸仔等等 我同sis揀左牛肉 大家亦可揀豬肉或雞肉鍋邊兩邊有蛋漿 另外兩邊係粟米同芝士韓國麵粗身彈牙姣姣痴就唔洗講架啦 索埋韓式辣醬紅卜卜嘅湯汁 辣得好過癮呀其他配料都索哂辣湯 入哂味 牛肉薄切 肥牛般嘅口感 年糕煙韌耐嚼 點下芝士就更加惹味了食到出哂
前幾日先食完韓烤 食開有條路

鍋邊兩邊有蛋漿 另外兩邊係粟米同芝士
韓國麵粗身彈牙姣姣痴就唔洗講架啦
索埋韓式辣醬紅卜卜嘅湯汁 辣得好過癮呀

點下芝士就更加惹味了

食到出哂汗 變孖潤腸 流哂鼻水都要食 就係食部隊鍋帶比我地嘅hot feeling

古靈精怪嘅sis好有創意咁將前菜嘅泡菜剪碎加入蛋漿變成泡菜蛋
大家有興趣可以試下
綜合韓國飯卷
綜合韓國飯卷賣相一啲都唔討好
飯卷唔凍又唔熱咁 一夾起即散 飯粒硬而無味 好失望 尼個價錢完全唔值 最後我地淨係食哂啲餡

sister korea cafe比我嘅感覺係食物選擇多但食物質素參次 環境不俗但店員態度一般 試一次半次就足夠了
2016-04-24
$95 (Lunch)
  • 部隊鍋