2008-09-17
幫襯完上層果間,身痕又黎試呢一間。首先要講食物,坦白講,一般,雜錦串燒的雞肉丸是小弟食過最難食的味道,另外的帶子只能叫合格;另外叫左個炸豬扒併喬麥麵定食,都是一般,原來重有個石鍋蒜頭炒飯,不過取消左。然後講服務,大家知唔知我等左幾耐,先等齊以上的食物﹖足足是一.小.時。首先是炸豬扒定食,最快,十分鐘,然後是五十分鐘﹗哀求恐嚇,都未見其他食物出黎,而當時後面幾檯遲過我黎既,都已經好開心咁食緊野。去到一小時,終於見到份雜錦串燒,我落左句柯打。「五分鐘無炒飯,即刻取消。」跟住果位一直無出聲的侍應,終於走埋黎講左句。「先生,其實你等唔等到﹖因為廚房真係做唔到。」真係講出黎都唔信,等左成個鐘先知做唔到﹖你頭先去左邊呀﹖買外賣都返黎啦﹖值得一提的是,由始至終,都無人講過一句對唔住,或者唔好意思,或者有任何道歉的舉動,好似佢地叫客人白等成個鐘,是好正常既。我唔投訴,重係人黎既﹖
去到一小時,終於見到份雜錦串燒,我落左句柯打。
「五分鐘無炒飯,即刻取消。」
跟住果位一直無出聲的侍應,終於走埋黎講左句。
「先生,其實你等唔等到﹖因為廚房真係做唔到。」
我唔投訴,重係人黎既﹖