2022-09-27 33 views
之前喺附近返工,耐唔耐都會幫襯吓米角。今日行過,見到有新嘢,仲要係我鍾意嘅溫泉蛋系列,梗係要支持吓啦!日式芝士漢堡扒海苔溫泉玉子丼火炙過嘅芝士焦香好引起食慾,用豬肉同牛肉製成嘅漢堡扒肉味濃郁,配埋自家製和洋風醬汁,酸甜開胃又解膩。我先將漢堡扒同漬物夾起,然後將蛋味濃郁嘅溫泉蛋、蔥花同高纖又健康嘅五穀米撈勻,一啖漢堡扒一啖飯咁食,勁滿足!雞肉軟骨鹿尾菜飯糰呢度飯糰嘅款式有好多,我最鍾意雞肉軟骨鹿尾菜飯糰。唔知大家有冇食過鹿尾菜呢?佢係黑色嘅,屬於海藻類,食落口感爽脆,配埋飯糰入面嘅枝豆、雞肉同雞軟骨,口感非常豐富之餘仲好有營養添!好欣賞呢度嘅紫菜係分開包裝,袋上面有圖畫教學,想食嘅時候先包紫菜,咁塊紫菜一定脆啦!因為丼飯係即時製作,店員話需要等大約10分鐘,我坐咗喺門口嘅枱度等佢製作,可能嗰陣時唔係好多人,佢整好咗之後好好人咁拎埋出嚟俾我,真係好貼心。

日式芝士漢堡扒海苔溫泉玉子丼

雞肉軟骨鹿尾菜飯糰