2023-02-13
星期五放工唔想煮飯,所以決定去咗中環街市呢間 一汁一菜試吓。因為見到佢有湯、又有老公鍾意食嘅咖喱飯 🍛,仲有小食😋餐牌好精簡,亦有套餐可以揀,好啱有選擇困難嘅我😂今次揀左兩個一人前,佢地亦有2人餐可以選擇💁🏻♀️❤︎•-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎🍛🥣咖喱飯+湯套餐HK$89揀咗濃香🐮牛肉野菌咖喱飯同埋法式龍蝦🦞濃湯😀 牛肉好淋,咖喱汁有少少辣,撈飯一流,仲要係日本米👍🏻 龍蝦湯好creamy亦好濃郁,飲完大滿足🥗🥣一品料理+湯+飯套餐 $69(飯可轉沙律或麵包)Keep fit 中嘅我揀左蕃茄菠菜芝士雞肉卷、花菜巴馬火腿濃湯配野菜沙律杯😊 雞肉包住芝士同菠菜配以蕃茄醬好開胃🍅 花菜湯即係西蘭花濃湯,一樣咁creamy亦清甜,配巴馬火腿同薯仔粒,夠晒口感🥦 沙律杯好正,唔好睇佢細細杯,入邊有蕃茄仔、生菜、青瓜絲、羅白絲、紫椰菜、仲有奇異果片 🥝 好fresh ,本人好喜歡 💕中環街市呢間分店只限外賣,其他分店喺朗豪坊、觀塘、銅鑼灣,有啲仲可以堂食㗎😊 大家可以試吓❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----• ❤︎ •-----• 🍛一汁一菜
餐牌好精簡,亦有套餐可以揀,好啱有選擇困難嘅我😂
今次揀左兩個一人前,佢地亦有2人餐可以選擇💁🏻♀️
🍛🥣咖喱飯+湯套餐HK$89
🥗🥣一品料理+湯+飯套餐 $69
(飯可轉沙律或麵包)
🍛一汁一菜 𝑰𝑪𝑯𝑰𝑱𝑼𝑰𝑺𝑺𝑨𝑰
📍中環街市2樓243號舖